Citire Rapidă – Citește într-o oră cât alții în două! Curs pentru Elevi

Cum să citești într-o oră cât alții în doua! Învață să citești ca un profesionist! Scurtează timpul de citire la jumătate cu tehnici moderne de citire rapidă!

5 CURSANTI INSCRISI
Îți place articolul? Dă share prietenilor!

DESCRIEREA CURSULUI DESPRE CITIRE RAPIDĂ

Obiectivul cursului este ca participanții să își dezvolte deprinderi de citire rapidă și să își crească substanțial viteza de lectură! 

Educația reprezintă șansa multor tineri să se dezvolte intelectual, să ajungă la cele mai bune universități internaționale și să reușească în viață. În perioada școlară, fie că vorbim de Gimnaziu sau Liceu, principala misiune a tinerilor este să învețe. Volumul de informații pe care trebuie să îl parcurgem astăzi este uriaș! Internetul, telefoanele mobile și tabletele respectiv digitalizarea informațiilor (Kindle, eBooks) au făcut ca materiale de calitate să fie mai accesibile ca oricând. Cititul rămâne principalul mijloc de informare educațională, indiferent că se produce după o carte fizică sau un document electronic.

De-a lungul școlii, un elev trebuie să citească sute de manuale și alte materiale din bibliografia obligatorie. Școala predă scris-cititul doar în clasele primare și apoi nu mai contează: fiecare este pe cont propriu! În funcție de o multitudine de factori, unii copii ajung să citească mai bine, alții mai puțin bine. Pentru că după clasele primare nu se mai studiază cititul deloc, viteza de lectură și abilitățile dezvoltate până la acel moment rămân să evolueze la întâmplare, nesistematic. Mulți elevi din păcate stagnează la acest capitol, rămân la un nivel care este departe de maximul lor.

De fapt, citirea rapidă poate fi antrenată inteligent și continuu! Abilitățile de lectură reprezintă subiectul a numeroase studii și cercetări care ne permit astăți să putem citi la viteze substanțial mai mari decât în trecut. O îmbunătățire și de 10% a abilităților de lecturare înseamnă sute și mii de ore economisite de-a lungul vieții școlare. Lectura poate evolua astfel de la citire la citire rapidă! Cei care au deprins cu adevărat tehnicile de citire rapidă și-au dublat dacă nu chiar și-au triplat viteza de citire!

Citirea rapidă este o abilitate cu un uriaș potențial de amplificare! Faptul că cititul reprezintă o parte atât de consistentă din modul în care învățăm și ne formăm intelectual face ca dezvoltarea abilităților de citire rapidă să fie esențială! Învață tehnici de citire rapidă și te vor ajuta toată viața! Citește într-o oră cât alții în două și economisește mii de ore din timpul tău!


TEMATICI ABORDATE

 • În ce constă de fapt cititul? Care sunt procesele și etapele implicate în lectură și cum pot fi optimizate
 • Care sunt scopurile cititului: a citi pentru a te informa, a citi pentru a înțelege, a citi pentru a învăța
 • Ce înseamă lectura activă? A citi pentru înțelege și a citi pentru a memora
 • Condiții care favorizează citirea rapidă
 • Tehnici de concentrare în pregătirea procesului de citire rapidă
 • Planificarea și organizarea lecturii
 • Nivelurile lecturii: răsfoirea, inspectarea, citirea superficială, înțelegerea textelor, citirea analitică, lectura sinoptică
 • Tehnici de citire rapidă: cum să citești într-o oră cât alții în două (creșterea semnificativă a vitezei de lectură)
 • Testarea abilităților de lectură înainte și după, cu teste obiective și măsurarea progresului înregistrat
 • Lectura aprofundată și sumarizarea fulger: concentrează o carte într-o pagină
 • Citirea rapidă și învățarea accelerată: aplicații practice pentru școală

Cursul se bazează pe cele mai noi descoperiri științifice referitoare la citirea rapidă și respectiv pe experimentare si exersare în clasă! Fiecare participant va lucra garantat exercițiile propuse, nimeni nu este ignorat!


CUI SE ADRESEAZĂ?

Cursul se adresează tuturor celor interesați să citească eficient, să scurteze timpul de învățare la jumătate sau să dubleze cantitatea de informație citită în aceiași unitate de timp! Cursul îi ajută pe participanți să rețină mai bine și mai trainic cele citite, să își dezvolte abilitățile de sumarizare și esențializare, să deprindă tehnici de citire rapidă!

Organizăm grupe separate pentru:

 • Elevi (începând cu clasa a 5-a până la liceu inclusiv) – care își doresc să obțină performanțe deosebite la învățare sau să folosească mai eficient timpul de studiu, respectiv celor care se pregătesc pentru Bacalaureat sau admitere la facultate;

Limbajul și vocabularul folosit, materialul de curs, exercițiile și studiile de caz, toate sunt adaptate vârstei și nivelului de cunoaștere specific al fiecărei grupe de cursanți. Astfel participanții au posibilitatea să aibă o întelegere corectă a cunoștintelor predate.

Dacă:

 • ai multe cărți și materiale de citit
 • petreci numeroase ore parcurgând manualele și materialele de studiu
 • vrei să citești ca un profesionist: repede și mult
 • îți place să înveți și vrei să îți accelerezi progresul la învățare
 • vrei să înveți mai bine, simți că poți mai mult dar nu știi cum
 • ai deja un program de studiu încărcat și vrei să economisești timp
 • te pregătești pentru Bacalaureat/Admitere/Licență sau Masterat sau alt examen important și trebuie să te mobilizezi intens
 • ai rămas în urmă la unele materii și vrei să recuperezi rapid

…atunci acest program este pentru TINE! Descoperă tehnici avansate de citire rapidă și vei vedea progresul înregistrat!


CE INCLUDE ?

 • 7 ore de training intensiv și aplicat
 • teste privind viteza de citire/lectură înainte și după curs
 • tehnici concrete și practice de citire rapidă
 • diplomă de participare semnată de trainer atestat ANC
 • suport de curs print color și materiale adiționale
 • două refreshment breaks (apa, ceai, sucuri naturale, fructe, gustari) și masă caldă de prânz
 • mapă de lucru
 • wi-fi gratuit
 • condiții de lucru excelente

CARE SUNT BENEFICIILE PROGRAMULUI

 • vei deprinde încă din clasă principiile esențiale de citire rapidă și eficientă
 • îți vei conștientiza și corecta deprinderile de citire greșite pe care ai ajuns să le folosești chiar și fără să îți dai seama
 • vom aplica în clasă teste obiective de măsurare a vitezei de lectură pentru a avea o evaluare obiectivă a fiecărui participant
 • vei deprinde o serie de tehnici și metode de sumarizare a textului și informațiilor citite
 • vei învăța să deosebești esențialul astfel încât să reții doar ce este necesar
 • exersam și lucrăm practic încă din clasă astfel încât deprinderea abilităților de citire rapidă se face sub supervizarea trainerului
 • vom lucra într-o atmosferă plăcută și cu elemente de fun, nu abordăm stilul pedagogic anost și plictisitor de la unele din orele de școală. Acest curs reprezintă în sine o experieță memorabilă de învățare și dezvoltare personală
 • vei primi feedback personalizat: fiecare cursant primește feedback personalizat astfel încât să își îmbunătațească performanța proprie
 • vei beneficia de interacțiune directă cu trainerul: menținem intenționat grupele la un număr corespunzător de cursanți pentru a oferi participanților interacțiune directă cu trainerul, maximizând astfel prezența la curs
 • vei cunoaște potențiali parteneri și colegi de suport la învățare din rândul celorlalți participanți

DE CE SĂ FACI ACEST CURS?

Merită să faci acest curs deoarece cititul reprezintă de departe cel mai utilizat mijloc de informare și educare. Că este vorba de manuale școlare, bibliografie obligatorie, cărți științifice, beletristică sau pur și simplu de știri și updates de pe net, citim în continuu și citim toată viața! Orice îmbunătățire, oricât de mică a abilităților de citire rapidă și lectură accelerată va conta în salvarea a nenumărate ore de studiu! De fapt, cu cât citești mai mult cu atât mai folositor va fi acest curs iar îmbunătățirea vitezei de lectură poate fi substanțială!

Ca orice abilitate, și abilitatea de a citi rapid se poate dezvolta și antrena astfel încât în timp să ajungi la performanțe de nebănuit! Cu o investiție de doar o zi de curs într-o atfmosferă fun și interactivă poți deprinde și exersa principiile citirii rapide și vei avea beneficii pe viață! Mai ales pentru elevi și stundeți, dacă tot urmează mulți ani de studiu, de ce să râmâi în urmă, de ce să nu avansezi pe măsura potențialului tău?


CE SPUN PARTICIPANȚII DE LA CURSURILE MENTALIO

Toată informația a fost organizată frumos, astfel permițându-ne să înțelegem mai bine. Fiecare lucru învățat a fost un adevărat privilegiu deoarece în viitor acestea pot fi folositoare pentru a ajunge la succes. Voi aplica toate tehnicile învățate deoarece sunt de părere că sunt foarte eficiente (Alice Isăcilă, Colegiul Național „B.P. Hasdeu” Buzău, clasa a XII-a)

cursIAE

Mi-a plăcut modalitatea de abordare a temei și felul în care informațiile au fost transmise. Cadrul lejer și interacțiunea constantă au asigurat receptarea mesajului (Laura Precup, Școala Gimnazială nr. 3 „Al. D. Ghica”, clasa a V-a)

Voi aplica toate tehnicile pe care le-am învățat. O să utilizez toate principiile deprinse (Andrei Mircescu, Liceul Teoretic “Eugen Lovinescu”, clasa a XII-a)

cursIAE2

Citește aici și alte testimoniale ale cursanților Mentalio!


CALENDAR SUSȚINERE ȘI LOCAȚIE

Cursul durează o zi: 21 Octombrie 2018 (09.00 – 16.30). 

Locație susținere: Str. Dr. Felix, Nr. 55 (Metrou Pța. Victorie, spre Blvd. Nicolae Titulescu).  Folosim o locatie care dispune de toate facilitățile necesare: mese de lucru și scaune moderne și confortabile, proiector, flipchart, instalație de sonorizare performantă, lumină naturală. Oferim WI-FI gratuit, sală separată pentru pauza de prânz și pentru pauzele de refreshing, toaletă, lift, etc. Sala de curs este special concepută și dedicată activităților de formare și training astfel încât participanții să poată beneficia de cele mai bune condiții de învățare.

Harta3


CINE SUSȚINE CURSUL?

Acest curs este susținut de Sorin Faur, psiholog, autor, trainer certificat, consilier vocațional certificat și expert dezvoltare cognitivă.

Află mai multe despre Sorin accesând link-ul de mai sus.


CONTACT

Pentru detalii suplimentare sau întrebări, îți răspundem cu plăcere la email: salut@mentalio.ro ori la telefon: 0721.364.175


CÂT COSTĂ?

Profită acum de PROMOȚIA noastră early-bird prin care oferim un DISCOUNT DE 20%! Beneficiază de tariful special redus de 375 plus TVA la 299 lei plus TVA pentru cei care se înscriu până la data de 01 Octombrie 2018 inclusiv! Locuri limitate!


OFERTĂ SPECIALĂ

Vino împreună cu un prieten sau recomandă programul unui cunoscut care se înscrie la același curs și amândoi(fiecare în parte) veți primi un DISCOUNT SPECIAL DE 15% din valoarea cursului achiziționat! Vei cumula astfel un discount substanțial de 35%!

Oferim în plus participanților un VOUCHER ÎN VALOARE DE 50 DE LEI cu care se pot înscrie la ORICE alte cursuri/tematici Mentalio! Voucher-ul poate fi utilizat la alegere și oricând pe o durată de 1 an de zile și poate fi transferat și altor persoane!


MENTALIO
Formular Înscriere Curs
Introduceți numele și adresa de email și veți fi contactat de un reprezentant Mentalio. 
Vreau să particip!
Pentru înscrierea mai multor participanți, mentionați numele lor in caseta Mesaj pentru a beneficia de discount.

Îți place articolul? Dă share prietenilor!
Curs în clasă
 • Curs în clasă
 • 24 ore
 • 12 LOCURI
 • Badge pentru curs
 • Certificat pentru curs

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

De ce sa te abonezi: primesti periodic actualizari cursuri - aflii la timp despre promotiile noastre - beneficiezi de trips & tricks gratuite - primesti discount-uri speciale doar pentru abonati!

Despre Mentalio

Mentalio este un program de Antrenament Cognitiv ultra-performant special construit sa conduca la dezvoltarea Inteligentei, Memoriei, Creativitatii si abilitatilor de Invatare Accelerata. Iti activezi potentialul cognitiv, iti folosesti mintea la un nivel superior!

© 2018 Mentalio

Copyright: Nicio parte a acestui site nu poate fi reprodusă fără permisiunea autorilor

TC & Confidentialitate

sus
MENTALIO
Formular Înscriere Curs
Introduceți numele și adresa de email și veți fi contactat de un reprezentant Mentalio. 
Vreau să particip!
Pentru înscrierea mai multor participanți, mentionați numele lor in caseta Mesaj pentru a beneficia de discount.