Dezvoltarea Memoriei: Tehnici de antrenament pentru o memorie perfectă. Curs pentru Elevi

Curs practic pentru dezvoltarea și antrenamentul memoriei. Vei învăța să îți dezvolți abilitățile de memorare !

7 CURSANTI INSCRISI
  Îți place articolul? Dă share prietenilor!

  DESCRIEREA CURSULUI DESPRE MEMORIE

  Memoria este esenţială pentru identitatea noastră şi ne conservă personalitatea: fără memorie nici măcar nu am ştii cine suntem! Memoria este implicată practic în absolut toate procesele cognitive majore de la faptul că ştim drumul spre casă şi ne recunoaştem prietenii până la utilizarea unor informaţii complexe de ordin profesional.

  Astăzi suntem bombardaţi cu informaţii din toate părţile iar memoria este intens solicitată: deşi nu mai memorăm numerele de telefon ale cunoscuţilor, memorăm în schimb mult mai multe informaţii decât în trecut pur şi simplu pentru că nivelul de complexitate al tuturor domeniilor cunoaşterii a crescut exponenţial! Este necesar să parcurgem mult mai multe materiale doar pentru a ajunge la nivelul de cunoaştere existent în prezent iar volumul total al cunoaşterii creşte într-un ritm fără precedent. În faţa acestei avalanşe informaţionale, deprinderea unor tehnici de organiare şi eficientizare a actului de memorare devine aproape obligatorie: trebuie să memorăm mai mult, mai repede şi mai bine!

  Cursul este dezvoltat pe baza lucrării „Arta Memoriei: Tehnici şi Metode de Antrenament pentru o Memorie Perfectă„, autor Sorin Faur şi concentrează principalele tehnici şi metode descrise în carte, una dintre primele şi cele mai documentate lucrări tehnice despre mnemotehnică publicate în România.

  am

  Participanţii vor deprinde cunoştinţe de bază necesare în privinţa înţelegerii memoriei şi vor învaţă şi exersa tehnici aplicate pentru dezvoltarea şi antrenamentul memoriei: memorarea textelor, memorarea numerelor, memorarea numelor şi a altor informaţii importante, toate cu aplicații directe în activitatea școlară.

  Esenţiale în actul de memorare sunt întipărirea iniţială, depozitarea şi evident recuperarea informaţiilor din memorie. Fiecare etapă a actului de memorare poate fi exersată şi perfecţionată independent pentru ca împreună funcţionând să contribuie la o memorie perfectă.

  Adiţional vor fi studiate subiecte precum Învăţarea şi Memorarea ori Alimentaţia Memoriei. Va fi utilizată o baterie complexă de testare şi evaluare a memoriei pe diversele sale componente: imagini, figuri, numere, concepte sau procese (stocare/recuperare) astfel încât fiecare participant va avea ocazia să îşi cunoască mult mai bine memoria alături de recomandări personalizate şi soluţii de îmbunătăţire.

  Cursul se desfăşoară într-un format dinamic şi interactiv în care timpul este petrecut lucrând efectiv exerciţiile şi metodele de antrenament.


  TEMATICI ABORDATE

  • Ce este Memoria (elemente teoretice și conceptuale esențiale)
  • Tipuri de memorie (învățăm să distingem principalele tipologii de memorie)
  • Teste de evaluare a capacității de memorare (ca să știm de la ce nivel începem)
  • Principiile optimizării memoriei (mecanismele care contează cu adevărat în memorare)
  • Tehnici de memorare eficientă (tehnici și exerciții aplicate)
  • Uitarea și rolul ei în memorare (cine a zis că uitarea este rea?)
  • Strategii complexe de abordare a materialului (în lumea reală materialul de învățare este complex și amestecat)
  • Învățarea și memorarea (învață să memorezi autetic, mai bine decât memorarea mecanică)
  • Mnemotehnica și alimentația (despre cum să ne alimentăm corect pentru a avea o memorie de elefant)

  CUI SE ADRESEAZĂ? DE CE SĂ FACI ACEST CURS

  Cursul se adresează tuturor celor interesați să își dezvolte și antreneze memoria și să își îmbunătățească ținerea de minte! Acest curs educă deci o funcție cognitivă și, spre deosebire de alte cursuri axate pe transmiterea de cunoștinte (care trebuie actualizate în timp), este util toată viața, fiind un curs transformațional.

  Cursul este conceput cu precadere pentru Elevi (începând cu clasa a V-a și până la Liceu). Dacă vrei să:

  • deprinzi tehnici puternice de memorare
  • îți dezvolți memoria în așa fel încât să te slujească toată viața
  • îți amintești usor informații, date și numere
  • dacă ai mult și multe de memorat, atunci acest curs este cei ai nevoie!

  De-a lungul perioadei de formare în școală, copii trebuie să parcurgă volume uriașe de informații și să le memoreze, Fiecare disciplină reprezintă o provocare: Română, Matematică, Istorie, Geografie, Biologie…la fiecare este ceva de memorat. Cei care au o memorie insuficient dezvoltată vor descoperi tehnici de antrenament ce le vor amplifica această abilitate. Cei care au deja o memorie puternică, vor descoperi soluții avansate prin care să obțină performanțe și mai mari! Cu toții vor avea de câștigat sub aspectul educării acestei funții de maximă importanță pentru perioada școlară și în general în viață. Dacă nu acum, când necesitatea de a memora este la maxim, atunci când?

  Cursul este diferit de cel de Învățare Accelerată, pe care îl completează excelent. Cursul de Învățare se axează pe metode de învățare, în timp ce acesta contribuie la dezvoltarea memoriei în sine, ca funcție cognitivă.

  Chiar și o îmbunătățire mică are un efect mare pentru că beneficiile se acumulează și se amplifică în timp: memorezi mai ușor zi de zi, înveți mai ușor zi de zi, știi mai multe pe o perioadă mai mare de timp. Alături de beneficiul direct al amplificării propriei minți, de-a lungul a mulți ani de zile de școală, timpul total economisit ca urmare a participării la acest curs se poate număra în mii și mii de ore salvate.


  CE INCLUDE ?

  • 7 ore de training aplicat și atelier de tehnici de memorare
  • teste specializate pentru memoria imaginilor, figurilor, numerelor și altele
  • materiale suport print color (care rămân participanților)
  • mapă și instrumente de lucru în clasă
  • scurt ghid pentru părinți despre cum să își susțină copii ulterior
  • masă de prânz caldă (asigurată de o firmă de catering de top – mâncare curată și sănătoasă)
  • două refreshment breaks (fructe, apa, ceai, sucuri naturale, diverse gustări)
  • diplomă de participare semnată de trainer atestat ANC
  • spațiu securizat
  • acces wi-fi nelimitat

  Oferim la curs absolut tot ce este necesar participanților astfel încât aceștia nu trebuie să aducă nimic cu ei. Cursul se desfășoară într-o manieră interactivă ce reprezintă în același timp un excelent mediu de învățare dar și relaționare dar și ocazia de a trăi o experiență plăcută.

  Tinem cont de toate necesitățile participanților.


  CE SPUN PARTICIPANȚII LA EDIȚIILE ANTERIOARE

  Feedback-urile și testimonialele primite sunt o dovadă a atenției la detalii privind organizarea și a calității de excepție a experientei de învățare:

  • Mie mi-au plăcut metodele de învățare folosite și cred că mă vor ajuta să mă pregătesc pentru Evaluarea Națională.
  • A fost atractiv, mult mai captivant decât mă așteptam și educativ. A fost perfect!

  Mai multe testimoniale aici: Testimoniale participanți cursuri Mentalio


  CALENDAR SUSȚINERE ȘI LOCAȚIE

  Cursul durează o zi: 11 Noiembrie 2018 (09.00 – 16.30). 

  Locație susținere: Str. Doctor Felix, Nr. 55 (Metrou Pța. Victoriei, spre Nicolae Titulescu).  Folosim o locatie care dispune de toate facilitățile necesare: mese de lucru și scaune moderne și confortabile, proiector, flipchart, instalație de sonorizare performantă, lumină naturală, WI-FI gratuit, sală separată pentru pauza de prânz și pentru pauzele de refreshing, toaletă, lift, etc. Sala de curs este special concepută și dedicată activităților de formare și training astfel încât participanții să poată beneficia de cele mai bune condiții de învățare.

  Harta3


  CINE SUSȚINE CURSUL?

  Acest curs este susținut de Sorin Faur, psiholog, expert în dezvoltare cognitivă.

  Sorin este autorul uneia dintre primele cărți din România despre dezvoltare și antrenamentul mnemotehnic al memoriei, cu lucrarea Arta Memoriei. Tehnici și Metode de Antrenament pentru o Memorie Perfectă (2003). Participanții au astfel ocazia unică să lucreze direct cu autorul unei lucrări de specialitate și să învețe de la sursă, beneficiind de expertiza dovedită a acestuia.


  CÂT COSTĂ?

  Profită acum de PROMOȚIA noastră early-bird prin care oferim un DISCOUNT DE 10% și beneficiază de tariful special redus de 375 plus TVA la 325 lei plus TVA pentru cei care se înscriu până la data de 20 Octombrie 2018! Ofertă limitată la numărul de locuri disponibile!


  OFERTĂ SPECIALĂ

  Vino împreună cu un prieten sau recomandă programul unui cunoscut care se înscrie la același curs și amândoi (fiecare în parte) va primi un DISCOUNT SPECIAL DE 15% din valoarea cursului achiziționat!

  Oferim în plus participanților un VOUCHER ÎN VALOARE DE 50 DE LEI cu care se pot înscrie la ORICE alte cursuri/tematici Mentalio! Voucher-ul poate fi utilizat la alegere și oricând pe o durată de 1 an de zile și poate fi transferat și altor persoane, deci poate fi de exemplu făcut cadou unui prieten!


  CONTACT

  Pentru detalii suplimentare sau întrebări, îți răspundem cu plăcere la email: salut@mentalio.ro ori la telefon: 0721.960.205


  MENTALIO
  Formular Înscriere Curs
  Introduceți numele și adresa de email și veți fi contactat de un reprezentant Mentalio. 
  Vreau să particip!
  Pentru înscrierea mai multor participanți, mentionați numele lor in caseta Mesaj pentru a beneficia de discount.

  Îți place articolul? Dă share prietenilor!
  Curs în clasă
  • Curs în clasă
  • 24 ore
  • 14 LOCURI
  • Certificat pentru curs

  ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

  De ce sa te abonezi: primesti periodic actualizari cursuri - aflii la timp despre promotiile noastre - beneficiezi de trips & tricks gratuite - primesti discount-uri speciale doar pentru abonati!

  Despre Mentalio

  Mentalio este un program de Antrenament Cognitiv ultra-performant special construit sa conduca la dezvoltarea Inteligentei, Memoriei, Creativitatii si abilitatilor de Invatare Accelerata. Iti activezi potentialul cognitiv, iti folosesti mintea la un nivel superior!

  © 2018 Mentalio

  Copyright: Nicio parte a acestui site nu poate fi reprodusă fără permisiunea autorilor

  TC & Confidentialitate

  sus
  MENTALIO
  Formular Înscriere Curs
  Introduceți numele și adresa de email și veți fi contactat de un reprezentant Mentalio. 
  Vreau să particip!
  Pentru înscrierea mai multor participanți, mentionați numele lor in caseta Mesaj pentru a beneficia de discount.