Gestionarea Emoțiilor și pregătirea psihologică pentru Examen. Atelier pentru Elevi

8 CURSANTI INSCRISI
  Îți place articolul? Dă share prietenilor!

  DESCRIEREA ATELIERULUI PRACTIC DESPRE GESTIONAREA EMOȚIILOR

  Obiectivul atelierului de gestionarea emoțiilor este ca participanții să învețe cum să își gestioneze emoțiile înainte de examen. 

  Nimic nu este mai firesc decât să ai emoții înaintea unui examen. Cu cât este mai important examenul, de obicei cu atât mai mari sunt emoțiile. Firesc să fie așa, emoțiile ne umanizează, reprezintă o expresie a sensibilității noastre. Este normal așadar să avem emoții, anormal este însă să nu le putem stăpâni!

  Mulții copii se pregătesc intens pentru un examen, fiind atenți la ore, făcându-și temele și mergând la meditații, cel puțin pentru materiile ”importante” pentru examenele de Capacitate și evident Bacalaureat. Se întâmplă însă ca nu de puține ori, în ciuda pregătirii pe linie educațională, mulți copii să piardă substanțial pe linie emoțională: nu se pot concentra, știu subiectul dar parcă totul este în ceață și nu pot gândi, transpiră, se emoționează, își gestionează prost timpul de examen, greșesc la aspecte elementare din cauza emoției, atât la probele scrise cât și la probele orale. Copiii se intimidează firesc într-un mediu nou și necunoscut iar miza uriașă pe care au ajuns azi să o aibă examenele principale din cariera unui elev pun și mai multă presiune psihologică. Familia așteapă rezultate, copiii sunt conștienți cât s-a investit în pregărirea lor, colegii, profesorii așteaptă și ei confirmarea unor rezultate pe măsura notelor din clasă, așa că stresul și anxietatea pe care le aduc Capacitatea și Bacalaureatul cresc inexorabil.

  Dincolo de pregătirea pe linie educațională, trebuie acordată importanță în egală măsură pregătirii emoționale înainte de și pentru examen. Școala organizează simulări naționale pentru a obișnui copiii cu atmosfera de test, iar aceste simulări sunt desigur de mare ajutor dar nu reprezintă în sine soluții la potențialele crize de anxietate ale elevilor și nici nu sunt lecții despre gestionarea emoțiilor. Este ca și cum ne-am aștepta ca cineva să învețe să înoate doar pentru că este aruncat sistematic în apă, fără alt ajutor sau lămuriri despre tehnica înotului!

  Emoțiile pot impacta substanțial rezultatul unui examen și pentru a evita pierderea unor puncte importante, copiii ar trebui antrenați special pentru examen cu tehnici de gestionarea emoțiilor și reducerea anxietății.


  TEMATICI ABORDATE

  • Ce sunt emoțiile și de ce ne copleșesc
  • Cum să identificăm emoțiile și deosebim în mod corect o trăire de alta
  • Cum să acceptăm ceea ce simțim și să înțelegem de unde vin aceste emoții
  • De ce unii reușesc să își stăpânească emoțiile în timp ce alții nu?
  • Cum să ne exprimăm în mod sănătos emoțiile (din moment ce este natural să le avem, nu să le inhibăm pentru a le da șansa sa izbucnească mai tarziu)
  • Cum să scapi de stresul de dinainte de examen (care poate începe cu luni de zile înainte)
  • Pregătirea psihologică pentru examen
  • Tehnici și metode practice de autocontrol și gestionarea emoțiilor
  • Tehnici și metode rapide și eficiente de relaxare și detensionare

  CUI SE ADRESEAZĂ ATELIERUL DESPRE GESTIONAREA EMOȚIILOR ?

  Atelierul se adresează tuturor elevilor (clasele V-XII) care își doresc să deprindă de la și împreună cu un psiholog calificat, tehnici și metode eficiente de gestionarea și controlul emoțiilor înainte de un examen important. Copiii sunt diferiți si fiecare reacționează diferit la presiune și la stres ori emoții, unii mai bine, alții mai puțin bine. Ce este important este că stăpânirea de sine se educă și se poate antrena: a nu face nimic în această direcție este cea mai neinspirată opțiune! Atelierul se adresează deci celor care știu că au emoții și care nu doresc să își vadă risipite efortul și munca de a învăța datorită tensiunii de moment.

  Limbajul și vocabularul folosit, materialul de curs, natura exercițiilor și studiilor de caz, toate sunt adaptate vârstei și nivelului de cunoaștere specific al fiecărei grupe de cursanți, astfel încât participanții să aibă întelegerea corectă a cunoștintelor predate. Se solicită cunoștințe medii de limba Engleză (pentru anumite materiale video).

  Dacă:

  • Se apropie un examen important
  • Îți dorești neapărat să îl treci și cu rezultate bune
  • Vrei să îți păstrezi concentrarea exact când ai mai multă nevoie de ea
  • Vrei să îți amintești tot ce ai învățat și să îți recuperezi timpul și efortul investit
  • Vrei să elimini stresul suplimentar generat de emoții
  • Vrei să îți activezi potențialul la maxim pentru a fi cel mai bun/ă la examen
  • Vrei să fii în formă ca atunci când ești singur/ă acasă și totul este ușor
  • Vrei să te pregătești anticipat pentru viitoarele examene pe care le vei da
  • Vrei să îți dezvolți un psihic puternic și o minte capabilă să reziste la presiune

  …atunci acest program este pentru TINE! Descoperă cât de simplu este să îți stăpânești emoțiile când știi cum!


  CE INCLUDE ATELIERUL DESPRE GESTIONAREA EMOȚIILOR

  • 7 ore de atelier practic și aplicat
  • test privind nivelul de stres și anxietate plus recomandări personalizate
  • tehnici și metode concrete și practice despre gestionarea emoțiilor înainte de examen
  • tehnici și metode aplicate de relaxare și detensionare
  • diplomă de participare semnată de trainer atestat ANC
  • suport de curs print color și materiale adiționale
  • două refreshment breaks (apă, ceai, lapte, sucuri naturale, fructe, gustări) și masă caldă și de calitate la prânz
  • wi-fi gratuit

  CARE SUNT BENEFICIILE ATELIERULUI DESPRE GESTIONAREA EMOȚIILOR

  • vei înțelege ce sunt emoțiile și cum apar
  • îți vei conștientiza mai bine propriile trăiri și vei înțelege mecanismele lor
  • vom aplica în clasă un test detaliat de evaluare și măsurare a nivelului de emotivitate și vulnerabilitate emoțională pentru a vedea de la ce nivel plecăm
  • vom consolida o nouă atitudine pozitivă față de examene și vei redescoperi plăcerea de a concura cu alții
  • îți vei consolida încrederea în tine și în propriile capacități
  • vei învăța să relaționezi mai bine cu profesorii și examinatorii la probele orale
  • vei deprinde încă din clasă principiile esențiale ale autocontrolului și stăpânirii de sine
  • îți vei conștientiza și corecta deprinderile emoționale greșite pe care ai ajuns să le folosești chiar și fără să îți dai seama
  • vei vedea numeroase exemple practice și sfaturi de autocontrol de la cei mai buni (sportivi, atleți, vedete, oameni de scenă, etc) despre cum să îți stăpânești emoțiile
  • vei contura bazele unui program de antrenament personal pe care să îl continui ulterior pentru a căpăta și mai multă încredere în sine înaintea unui examen.

  Se stie că în sportul de performanță antrenamentul psihologic este la fel de important precum antrenamentul tehnic. Toți marii atleți, jucători de tenis, de golf, de biliard, trăgătorii cu arcul sau de tir, practic toți sportivii de elită au un specialist care îi sprijină pe linie psiho-emoțională și motivațională. Aceste sporturi sunt sporturi ale minții în egală masură pentru că necesită concentrare și stăpânire de sine în timp ce se desfășoară în fața a milioane de (tele)spectatori, sub presiune psihologică și publică. De multe ori, cei care câștigă un meci nu sunt neapărat cei mai ”buni” sau mai bine pregătiți tehnic, ci aceia care dovedesc cea mai bună stăpânire de sine în momentele importante ale jocului.

  Examenele sunt asemenea acestor meciuri de maximă importanță: câștigă cei puternici! Încrederea în sine câștigată și antrenată cu această ocazie va reprezenta un câștig pe viață care va întări caracterul participanților și va crește capacitatea lor de a rezista la presiune.


  DE CE SĂ PARTICIPI LA ACEST ATELIER?

  Spre deosebire de un curs, un Atelier are o și mai pronunțată dimensiune practică și se bazează aproape exclusiv pe interacțiune și exerciții aplicate.

  Acest ATELIER abordează un subiect care nu se predă la școală, pe care de fapt școala îl amplifică prin presiunea pe care o pune pe elevi. Nu este nicio rușine să avem emoții, este însă dezirabil să le putem controla când avem nevoie. Nu este nicio rușine să nu ne putem controla emoțiile, dacă nimeni nu ne-a învățat cum! Este însă păcat ca o parte importantă din efortul și timpul investit în pregătire să fie anulate de emoțiile care apar firesc înainte de examen! De ce să fii stresat/ă zile, săptămâni sau luni întregi înainte de un examen important doar pentru ca oricum trebuie să îl dai? De ce să îți pierzi concentrarea, de ce să uiți tot ce ai muncit să înveți, de ce să iei o notă (mai) mică doar pentru că te-ai emoționat când trebuia mai puțin? Nimeni nu s-a născut învățat, impotant este să îți dorești să te maturizezi și să deprinzi arta stăpânirii de sine! Gestionarea emoțiilor se învață!

  Citește aici pentru a vedea testimoniale ale cursanților Mentalio!

  Vezi aici poze și video-uri de la cursurile noastre! 


  CALENDAR SUSȚINERE ȘI LOCAȚIE

  Atelierul durează o zi: 25 Noiembrie 2018 (09.00 – 16.30). 

  Locație susținere: Str. Doctor Felix, Nr. 55 (Metrou Pța. Victoriei, spre Nicolae Titulescu). Folosim o locație care dispune de toate facilitățile necesare: mese de lucru și scaune moderne și confortabile, proiector, flipchart, instalație de sonorizare performantă, lumină naturală, WI-FI gratuit, sală separată pentru pauza de prânz și pentru pauzele de refreshing, toaletă, lift, etc. Sala de curs este special concepută și dedicată activităților de formare și training astfel încât participanții să poată beneficia de cele mai bune condiții de învățare.

  Harta


  CINE SUSȚINE ATELIERUL DESPRE GESTIONAREA EMOȚIILOR?

  Acest atelier este susținut de Sorin Faur, psiholog, trainer certificat, consilier vocațional certificat și expert dezvoltare cognitivă. Sorin a trecut și el de sute de ori prin emoțiile examenelor, întâi ca elev la Colegiul Național Tudor Vianu, apoi ca student la Psihologie, două mastere, un program internațional de Executive MBA în Austria și USA, respectiv MIT, plus multe alte certificări și calificări ce s-au finalizat cu examene și probe finale, acumulând astfel o experiență substanțială în ceea ce privește participarea la examene și teste importante, atât în România cât și în străinătate.

  La fel de important, în calitate de psiholog, Sorin cunoaște și înțelege caracteristicile aparte ale emoției și natura umană astfel încât aportul său calificat vine să ofere un conținut de specialitate de înaltă clasă.

  Nu în ultimul rând, în calitate de expert în dezvoltare cognitivă și lucru cu adolescenții, Sorin are o vastă experiență în a interacționa cu tinerii pentru a-i ajuta să își activeze potențialul.

  Află mai multe despre Sorin aici!


  CONTACT

  Pentru detalii suplimentare sau întrebări, îți răspundem cu plăcere la email: salut@mentalio.ro ori la telefon: 0721.960.205


  CÂT COSTĂ?

  Investiția în dezvoltarea abilităților de Autocontrol și Gestionarea Emoțiilor! Discount special Early Bird de 15% de la 385 lei plus TVA la 325 lei plus TVA dacă te înscrii până la data de 15 Noiembrie 2018! Ofertă limitată la numărul de locuri libere disponibile!


  OFERTĂ SPECIALĂ

  Vino împreună cu un prieten sau recomandă atelierul unui cunoscut care se înscrie la același curs și fiecare veți primi un DISCOUNT SUPLIMENTAR DE 15% din valoarea programului achiziționat!

  Oferim în plus participanților un VOUCHER ÎN VALOARE DE 50 DE LEI cu care se pot înscrie la ORICE alte cursuri/tematici Mentalio! Voucher-ul poate fi utilizat la alegere și oricând pe o durată de 1 an de zile și poate fi transferat și altor persoane, deci poate fi de exemplu făcut cadou unui prieten!


  MENTALIO
  Formular Înscriere Curs
  Introduceți numele și adresa de email și veți fi contactat de un reprezentant Mentalio. 
  Vreau să particip!
  Pentru înscrierea mai multor participanți, mentionați numele lor in caseta Mesaj pentru a beneficia de discount.

  Îți place articolul? Dă share prietenilor!
  Curs în clasă
  • Curs în clasă
  • 5 luniINCEPE IN
  • 24 ore
  • 12 LOCURI

  ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

  De ce sa te abonezi: primesti periodic actualizari cursuri - aflii la timp despre promotiile noastre - beneficiezi de trips & tricks gratuite - primesti discount-uri speciale doar pentru abonati!

  Despre Mentalio

  Mentalio este un program de Antrenament Cognitiv ultra-performant special construit sa conduca la dezvoltarea Inteligentei, Memoriei, Creativitatii si abilitatilor de Invatare Accelerata. Iti activezi potentialul cognitiv, iti folosesti mintea la un nivel superior!

  © 2018 Mentalio

  Copyright: Nicio parte a acestui site nu poate fi reprodusă fără permisiunea autorilor

  TC & Confidentialitate

  sus
  MENTALIO
  Formular Înscriere Curs
  Introduceți numele și adresa de email și veți fi contactat de un reprezentant Mentalio. 
  Vreau să particip!
  Pentru înscrierea mai multor participanți, mentionați numele lor in caseta Mesaj pentru a beneficia de discount.