Conferința LauderMUN – Soluțiile tale, viitorul nostru!

Îți place articolul? Dă share prietenilor!

Ce este conferința MUN?

Conceptul MUN – „Model United Nations” presupune simularea academică a unei conferințe, aceasta însumând  o serie de organisme specifice ONU. În cadrul acestui eveniment participanții își asumă rolul de delegați ai statelor, reprezentându-le poziția în comitetul simulat. Aceștia întreprind activități similare celor efectuate de diplomați în contextul respectiv, cum ar fi susținerea unor discursuri, angajarea în dezbateri, negociere, elaborarea și redactarea rezoluțiilor, amendarea și votarea rezoluțiilor etc.

Istoric

Simulările de tip MUN au o tradiție îndelungată, prima simulare academică a organismelor ONU fiind desfășurată în anul 1952 la Universitatea Harvard, iar astăzi fiind realizate în cadrul a numeroase universități și licee prestigioase de pe întregul mapamond. Acestea  sunt recunoscute ca forumuri de dezbateri importante, datorită capacității de a prezenta răspunsuri alternative la situațiile dificile din cadrul arenei politice globale.

Despre LauderMUN – ce spun elevii

„Încă de la început, a fost o inițiativă care ne-a unit în împlinirea viselor noastre. Cea mai mare aspirație a noastră, aparută după ce am avut ocazia să-i pregătim pe elevii noștri pentru astfel de conferințe în cadrul clubului MUN al Complexului Educațional Lauder Reut, a fost să găzduim propriul nostru MUN – LauderMUN. În ultimii cinci ani a fost nevoie de multă răbdare, muncă și efort pentru a ajunge la ceea ce puteți vedea astăzi.”

Totul a început acum 6 ani, când un grup de elevi, cuprinși de febra conferințelor MUN, a decis să ia inițiativa și să își asume pregătirea colegilor lor mai mici cu privire la acest subiect. Cu fiecare săptămână, elevii au evoluat, ajungând în cel mai scurt timp delegați apreciați și premiați la toate conferințele la care participau.

 

Atât clubul, cât și conferința în sine au devenit o tradiție pentru Complexul Educațional Lauder Reut, fiecare generație preluând responsabilitatea de a o duce mai departe, astfel acest proiect ambițios ce părea departe de a fi realizabil acum șase ani, înflorește în fiecare an.

„Nu există niciun secret până acum că MUN înseamnă ceva mai mult decât Modelul Națiunilor Unite. Aceste trei litere au schimbat perspectiva a sute de studenți și elevi și continuă să ne influențeze viața noastră, a celor care văd totul din spatele cortinei și se distrează în timp ce o fac.”

„Nu a fost ușor să începem totul de la zero, dar un cuvânt care eu cred la acest moment că definește conferința LauderMUN este „perseverența”. Fiecare ediție vine cu noi provocări, pe care reușim să le depășim, pentru a oferi cea mai bună experiență posibilă celorlalte școli care împărtășesc febra noastră pentru MUN-uri.”

De ce să participi

LauderMUN este un proiect ambițios, dezvoltat de către un grup de tineri entuziaști și creativi, ce se adresează elevilor de liceu, pasionați de acest domeniu. Printre numeroasele lui aspecte pozitive, acesta împărtășește principiile fundamentale ale ONU, cele ale menținerii păcii internaționale și ale încurajării tinerilor să colaboreze, cu scopul de a înțelege mai bine evenimentele ce au loc pe scena politică mondială, în scopul de a putea aduce sugestii pertinente.

Pentru înscrieri utilizați link-ul:

https://docs.google.com/forms/d/1rhGaOqUZ4HDucEFiqhx5YkPWcJYGVo9wlnMeYjJ78Hk/viewform?edit_requested=true

 

Sperăm că cea de-a șasea ediție le va depăși pe cele anterioare, iar tu, alăturându-te acum, vei face diferența în povestea LauderMUN. Soluțiile tale, viitorul nostru!

 


  DEZVOLTĂ-ȚI ABILITĂȚILE DE PUBLIC SPEAKING ȘI REALIZEAZĂ PREZENTĂRI DE IMPACT 

 

Îți place articolul? Dă share prietenilor!
11 aprilie 2018

Despre Mentalio

Mentalio este un program de Antrenament Cognitiv ultra-performant special construit sa conduca la dezvoltarea Inteligentei, Memoriei, Creativitatii si abilitatilor de Invatare Accelerata. Iti activezi potentialul cognitiv, iti folosesti mintea la un nivel superior!

© 2018 Mentalio

Copyright: Nicio parte a acestui site nu poate fi reprodusă fără permisiunea autorilor

TC & Confidentialitate

sus